Sammanfattning av 10-talet – år 2018

Årets filmer blev Wayne’s World 1 och 2. Fortfarande ganska roliga.

Sen Åre igen där jag tog det lugnt även detta år. Skönt att ha en sån helg ibland.

I april fick Lenas systerdotter en lillebror och vi var barnvakter den helgen. Hon hade massor med saker hon ville visa brorsan när han äntligen kom hem.

Det här året hade jag ett projekt att sätta ihop ett album med återskapade foton från barndomen att ge till mamma i 70-årspresent. Det var väldigt roligt att ta dessa med bland annat mina bröder och vår pappa och resultatet blev jättebra. Jag tror mamma gillade det.

Ingen större förändring.

Under det här årets otroligt varma sommarledighet gjorde vi tre kortare resor. En tågluff i Sörmland (Katrineholm, Eskilstuna och Strängnäs), en bilsemester runt Vättern (Brahehus!), och en tur i Danmark och Sverige (Köpenhamn, Gilleleje, Helsingør och Helsingborg).

Askersund.

Det här året missade jag i alla fall inte höstresan med Dynabyte och den gick till Serbien där vi åkte sightseeingbuss, cyklade, tittade på borgar och straffades för att vi gjorde dumma saker.

Straff.

Strax efter den resan var det dags för Fredrik och mig att delta i SM-kvalet i vattenrutschbana. Vi var på Fyrishov i Uppsala och åkte så många åk vi hann på två timmar. Vi var långt ifrån att kvala in till finalen på Kokpunkten i Västerås, men vi hade ju redan varit där 2015 så det gjorde inget.

I december jobbade jag min sista dag på Natur & Kultur. Det hade varit en bra tid och blev ett naturligt avslut när projektet började bli lugnare och det inte var lika mycket att göra. 2,5 år kändes ganska lagom.

Under nyår åkte vi och hälsade på våra vänner David och Ajla som vid den tiden bodde i Sori lite utanför Genua i Italien. Vi hann med att besöka Turin, Sori och Genua. Det var iskallt i Turin men t-shirtväder på nyårsafton i Sori och första gången jag inte var i Enköping, Uppsala eller Stockholm på årets sista dag.

Dinosaurie i Genua. Förstår inte hur de trodde de där små snörena skulle kunna hålla fast den.