Om Mattias

Namn: Mattias Abel Wallander
Födelse:
13 april 1979, Enköping
Familj: Föräldrar och bröder, två av varje sort
Bor:
I Stockholm
Blev vegan: 1996
Politisk favoritideologi: Frihetlig socialism
Alkohol: Nej
Tobak: Nej
Allergier: Gift
Gör: Jobbar som konsult på Dynabyte AB, träffar vänner, ser på filmer och teveserier, programmerar, springer, läser om accelererad utveckling, går på Toastmasters, hjälper till med att driva Veganistan, försöker blogga tekniskt på mattiaswallander.com med mera.

Film: Till favoritfilmerna hör bl.a. Livet är underbart (1946), Gudfadern (1972), Reservoir Dogs (1992), True Romance (1993), Pulp Fiction (1994), Fucking Åmål (1998), Pi (1998), Fight Club (1999), Requiem for a dream (2000), Memento (2000), Amelie från Montmartre (2001) och Garden State (2004).

Böcker: Som de flesta så läser jag väl mycket mindre än jag skulle vilja. Det känns som vanligt som att det inte finns tillräckligt med tid. Erlend Loe och Simon Gärdenfors är nog dock mina favoritförfattare. Andra böcker jag gillat är The Singularity Is Near (förändrade helt synen på mitt liv), Yes Man (man vill ju i alla fall försöka vara som the Yes Man), Illusionen om Gud (hur kan det inte vara tydligt att det inte finns någon gud?), Transcend (om man vill ha en chans att leva för evigt), The Zombie Survival Guide (man vill ju inte vara oförberedd), The Mutt – How To Skateboard and Not Kill Yourself (barndomens idol berättar om sitt liv), Hackers (livet man ville ha).

Teveserier: De största för mig har väl varit Kvinnofängelset, The Simpsons (men de senaste säsongerna är dock tyvärr riktigt dåliga), Family Guy och Seinfeld. Andra väldigt bra serier är Futurama, S*M*A*S*H, Vänner, South Park, Lukas 8:18, Dolly och Dolly, Scrubs, SPUNG, Star Trek, ALF, Arrested Development, Macken, Tomtar på loftet, The Office, Curb Your Enthusiasm, Dexter, Lost, Breaking Bad.

Sport: Gillar inte sport så mycket, speciellt inte lagsporter. Det finns dock några som engagerar mig lite. Har tidigare i mitt liv tränat en hel del Taekwondo (har rött bälte (det innan svart :-) för närvarande), åkt lite skateboard och tränat en del triathlon. Just nu är det mest intressanta löpning. Annat jag gillar är biljard, bowling och dart men det är tyvärr inget jag utövar regelbundet just nu.

Några bloggar och nyhetssajter jag läser: Singularity Hub, Kurzweil Accelerating Intelligence, Get Rich Slowly, Christian Heilmann (webbutveckling), Steve Souders (snabb webbutveckling), Swedroid, zen habits (personlig utveckling), XKCD.

Citat jag av olika anledningar gillar:

“Tala lågt, tala långsamt, och säg inte för mycket.” – råd från John Wayne till Michael Caine

“Det är bara tråkiga människor som ser saker i grått. Om livet inte är svartvitt så har man resignerat och gett upp.” – Dennis Lyxzén om gråskalan som sägs uppenbara sig mellan svart och vitt när man blir äldre.

“Man ska inte vara så normal. Fega människor är normala.” – Ben i Kärlek 2000

“/* You are not expected to understand this */” – kommentar i context-switch-koden till V6 Unix-kärnan

“Det här med att äta eller inte äta kött kräver ett eget långt inlägg, känner jag. Sedan flera år tillbaka känns det som om jag är omringad av vegetarianer. Och jag lovar dig – du kan inte vinna en diskussion med dem. Det enda försvaret du har för att äta kött är att du är van vid det och det smakar gott. Det är ganska lama argument gentemot vad de har att komma med.” – H C Barregren (bums.nu)

“Människor skyller alltid sitt sätt att vara på omständigheterna. Jag tror inte på omständigheter. De människor som klarar sig bra i denna värld är de människor som reser sig och börjar leta efter de omständigheter de vill ha och skapar dem om de inte kan finna dem.” – George Bernard Shaw

“The meeting of preparation with opportunity generates the offspring we call luck.” – Tony Robbins

“-Have you considered telling her how you feel? -Leonard, I’m a physicist, not a hippie.” – samtal mellan Leonard Hofstadter och Sheldon Cooper i The Big Bang Theory

“I think the holocaust was totally uncalled for.” – Officer Jay McPherson i The Sarah Silverman Program.

“Does God exist? No, not yet.” – Ray Kurzweil i Transcendent Man

“Jag fruktar inte döden. Jag hade varit död i miljarder år innan jag föddes och inte besvärats det minsta av det.” – Mark Twain

“Comments are always failures.” – Robert C. “Uncle Bob” Martin i Clean Code

“De som inte tycker att de har tid att motionera, blir förr eller senare tvungna att se till att de har tid med att vara sjuka.” – Edward Smith-Stanley

“Kul? Kul är för clowner.” – tvåan i 6D i Hallsberg 2008 som svar på frågan om hon hade kul (6D = spring så långt som möjligt på sex dygn)

“Det är inte John Cleese-kul, det är det ju inte.” – Jonas Colting inför simstarten på Ultraman 2010

“My life has changed 360 degrees since this show.” – Ali Vincent, vinnare av Biggest Loser säsong 5