Om Mattias

Namn: Mattias Abel Wallander
Födelse:
13 april 1979, Enköping
Familj: Gift med Lena. Föräldrar och bröder, två av varje sort
Bor:
I Stockholm
Gör: Har ett eget bolag där jag framförallt jobbar som mjukvarukonsult via Kvadrat AB men även utvecklar Piczlr (visa dina foton från Dropbox på en karta), träffar vänner, ser på filmer och teveserier, programmerar, springer, läser om accelererad utveckling, hjälper till med att driva Veganistan, försöker lära mig mitt tredje språk (vilket det är verkar växla mellan åren), med mera.

Böcker: Som de flesta så läser jag väl mycket mindre än jag skulle vilja. Det känns som vanligt som att det inte finns tillräckligt med tid. Några böcker jag gillat är i alla fall Få det gjort!/Getting Things Done (förändrade mitt liv), The Singularity Is Near (förändrade synen på mitt liv), Illusionen om Gud (hur kan det inte vara tydligt att det inte finns någon gud?), Transcend (om man vill ha en chans att leva för evigt), The Mutt – How To Skateboard and Not Kill Yourself (barndomens idol berättar om sitt liv), Hackers (livet man ville ha), Reinventing Organizations (nytt sätt att leda och bygga organisationer), How to Win Friends and Influence People (fortfarande aktuell mer än 80 år senare).

Sport: Gillar inte sport så mycket, speciellt inte lagsporter. Det finns dock några som engagerar mig lite. Har tidigare i mitt liv tränat en hel del Taekwondo (har rött bälte (det innan svart :-) för närvarande), åkt lite skateboard och tränat en del triathlon. Just nu är det mest intressanta löpning. Annat jag gillar är biljard, bowling och dart men det är tyvärr inget jag utövar regelbundet just nu.

Blandade citat jag av olika anledningar gillar:

“Det är bara tråkiga människor som ser saker i grått. Om livet inte är svartvitt så har man resignerat och gett upp.” – Dennis Lyxzén om gråskalan som sägs uppenbara sig mellan svart och vitt när man blir äldre.

“/* You are not expected to understand this */” – kommentar i context-switch-koden till V6 Unix-kärnan

“Det här med att äta eller inte äta kött kräver ett eget långt inlägg, känner jag. Sedan flera år tillbaka känns det som om jag är omringad av vegetarianer. Och jag lovar dig – du kan inte vinna en diskussion med dem. Det enda försvaret du har för att äta kött är att du är van vid det och det smakar gott. Det är ganska lama argument gentemot vad de har att komma med.” – H C Barregren

“Människor skyller alltid sitt sätt att vara på omständigheterna. Jag tror inte på omständigheter. De människor som klarar sig bra i denna värld är de människor som reser sig och börjar leta efter de omständigheter de vill ha och skapar dem om de inte kan finna dem.” – George Bernard Shaw

“– Have you considered telling her how you feel? – Leonard, I’m a physicist, not a hippie.” – samtal mellan Leonard Hofstadter och Sheldon Cooper i The Big Bang Theory

“Comments are always failures.” – Robert C. “Uncle Bob” Martin i Clean Code

“Kul? Kul är för clowner.” – tvåan i 6D i Hallsberg 2008 som svar på frågan om hon hade kul (6D = spring så långt som möjligt på sex dygn)

“Det är inte John Cleese-kul, det är det ju inte.” – Jonas Colting inför simstarten på Ultraman 2010